Res sem si olajšala delo s tem, ko se je paradižnikova mezga skuhala v večji količini in se je dala v lončke za vlaganje. Mislila sem, da jo bom vseeno imela za dlje časa, pa sem se več kot očitno zmotila. Imela jo bom pol manj časa po vsej verjetnosti. Sedaj, ko je paradižnikova mezga na zalogi in je tako dobra, mi prav nič drugega v resnici ne odgovarja. Vse jedi, kamor se običajno da paradižnikova mezga, so sedaj na meniju skoraj vsak dan in že vidim, da mi jo bo zmanjkalo v roku dveh mesecev in ne v roku pol leta kot sem najprej preračunala.
Še dobro, da ne potrebujem toliko časa za to, da se paradižnikova mezga naredi, tako, da vem, da jo bom zelo kmalu lahko naredil, in to zelo hitro. Le naročiti moram zelo veliko paradižnikov od koga, ki mi ga lahko pripelje in je res dober, da bo mezga še boljša. Sedaj vidim, da bom morala precej več kilogramov paradižnika naročiti, da bo mezge dovolj. Takšne količine se mi pa vsekakor ne da kupovati v trgovini.
Mislim, da v zadnjih dveh tednih nisem naredila jedi, kjer ne bi bila mezga vključena. Res je zelo dobra. Morda bi lahko oddala še malce več česna, ker vidim, da naredi res dober okus. Pa morda že kakšno začimbo več in bo morda paradižnikova mezga še mnogo boljša, kakor je pa sedaj. Čeprav je že zdaj zelo dobra. Vsekakor lahko vedno znova kaj spremenim in bo tako mezga vsakič malce drugačna, ter se je tako ne bom naveličala.
Ne vem, zakaj se mi nikoli prej ni dalo tega kuhati, saj vidim, da res ni veliko dela. Sicer se dobijo tudi v trgovini zelo dobre mezge, ampak je vseeno v tem, da se paradižnikova mezga naredi doma nekaj popolnoma drugačnega.